Návštěva školní knihovny a společné rozloučení se školním rokem 2012/2013

06.07.2013 13:23

 

Knihy nás provázely po celý rok a nejinak tomu bylo i v závěru školního roku. Sešli jsme se společně žáci, vyučující, rodiče i sourozenci v obecní knihovně ve středu 26. června v 18.30 hodin. Paní knihovnice Jiřina Vybíhalová pro nás připravila ukázky z několika knih, které nahlas předčítali rodiče a vyučující. Žáci se svými sourozenci pozorně poslouchali a určovali správné názvy knih a jejich autory. Ten, kdo některou nepoznal, nebo ji nečetl a zaujala ho, si ji může přečíst o prázdninách.

Příklady táhnou a čtoucí dospělý je pro dítě ten nejlepší příklad, že čtení knih je činnost samozřejmá a běžná součást života. Četba rozšiřuje slovní zásobu dětí a jejich myšlenkové obzory. A proto doporučujeme společné čtení dětí a rodičů každý den alespoň 20 minut a můžete začít již teď o prázdninách.

Sportem ke zdraví a dobré náladě by se dala nazvat další část společného setkání, kdy jsme se z knihovny přemístili do školní tělocvičny, kde jsme si zasoutěžili,  hráli hry a přehazovanou společně malí i velcí dohromady.

Stezka odvahy noční školou, společné hodovaní při křupkách, brambůrkách a spaní ve spacáku bylo to, na co jsme se všichni žáci „móóóc“ těšili!                                                                  

Den plný zážitků zakončila slečna vychovatelka nádhernou písničkou a všichni se postupně ponořili do sladkého spaní….