Beseda "Sedni si ke mně"

29.11.2012 19:16

BesedaSedni si ke mně blíž“  se v naší škole konala v pondělí 26.11. 2012

Do školy za námi přijela paní Formanová společně se svými kolegy a kamarády z „Ligy vozíčkářů“. Honza, který seděl na vozíčku, také kdysi sportoval, chodil a dělal spoustu běžných činností. Stačil jeden jediný skok do vody, který mu život zcela od základu změnil…  Společně jsme besedovali o životě na vozíčku, o tom, že musíme být opatrní a dávat na sebe pozor. Dověděli jsme se, že i lidé na vozíčku umí a chtějí sportovat. Zkusili jsme si, že otevřít dveře, když sedíme na vozíku, je docela velký problém. Výcvik asistenčního psa stojí 200 000,-Kč a je to veliký pomocník postižených. Všechny nové poznatky jsme si ověřili na několika pracovních lisech. My určitě nebudeme k okolí lhostejní.

Posláním Ligy vozíčkářů je podporovat lidi se zdravotním postižením v každodenním životě, v práci, volném čase a při řešení obtížných situací, aby mohli žít podle svých představ.

1. Cílem Ligy vozíčkářů je dosáhnout toho, aby klient se zdravotním postižením:

 byl aktivní a samostatný, vzdělával  se a rozvíjel,  byl informovaný o svých právech a možnostech a byl schopen je využít,  uplatňoval své schopnosti a dovednosti při hledání, získávání a udržení zaměstnání i v jiných oblastech života, aktivně trávil volný čas.

2. Cílem Ligy vozíčkářů je dosáhnout toho, aby veřejnost byla informovaná o životě s postižením a přijímala a respektovala lidi se zdravotním postižením.